به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت
ودرمان اندیمشک ، دکتر عبدالرحمن روحانی مدیر شبکه بهداشت و درمان در خصوص تمهیدات لازم برای کنترل بهداشت و موادغذایی توزیعی
بین زائران افزود :
براساس دستورالعمل مدیریت بهداشت و برنامه سلامت
محرم، اربعین و صفر هرگونه پخت وپز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد
و کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت
بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت نیز ضروری است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گفت
: برطبق دستورالعمل های بهداشتی، مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد
غذایی و فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و بسته بندی مورد تایید وزارت و یا سازمان
دامپزشکی متبوع استفاده شود و باید توجه شود که احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی
از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شده و از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده
و روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
ایشان خاطر نشان کرد : مسئولین
هیأتها و مواکب باید توجه کنند، از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خود
داری شود و درعین حال از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال
و یا سردخانه خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم
سازی الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت
بهداشت استفاده شود.
دکتر روحانی در پایان افزود
: بنابر تمهیدات بهداشتی، شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب،
چای و مواد غذایی استفاده می شود، ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف
برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب ترجیحا " ظروف یکبارمصرف
گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود و همچنین دفع پسماند های تولید شده به صورت
بهداشتی جمع آوری، انتقال به ویژه درکنار هرایستگاه صلواتی از نکاتی مهمی است که به
بهداشت محیط کمک زیادی میکند.