عنوان : برگزاری كارگاه آموزشی بیماریهای واگیر و غیر واگیر در اندیمشك
 ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان اندیمشک ، مهندس نصیری کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان گفت: پدیده هاي شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع که با تغییرات وسیع در سبک زندگی همراه است، در کنار بهبود شاخص ها ي بهداشتی که سبب افزایش میزان امید به زندگی شده است، مهمترین عوامل افزایش بار بیماريهاي واگیر و غیرواگیر بوده اند.
ایشان در ادامه افزود : افزایش شیوع بیماريهاي واگیر و غیرواگیر و ماهیت مزمن، پیشرونده و ناتوان کننده آنها باعث بوجود آمدن مشکلات عدیده اي میشوند و متاسفانه نیروي مولد جوامع را بطور مستقیم در معرض خطر مرگ و میر، معلولیت و ناتوانیها قرار میدهند. به همین دلیل هزینه هاي درمانی طولانی مدت و هزینه هاي بالاي از جیب مردم، بیماريهاي میتوانند منجر به هزینه هاي کمرشکن سلامت و فقر شوند. لذا بیماريهاي واگیر و غیرواگیر از مهمترین موانع توسعه کشورها هستند و هزینه هاي سرسام آور ناشی از این بیماريها هر نظام بهداشتی و درمانی را با چالشهاي عدیده اي روبرو مینماید.
مهندس نصیری در پایان خاطر نشان کرد: چهار بیماري دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماريهاي مزمن تنفسی به همراه چهار عامل خطر کم تحرکی، تغذیه ناسالم ، مصرف الکل و دخانیات مهمترین علل مرگ و میر ناشی ازاین بیماريهاي هستند که احتمال مرگ ناشی از بیمار يها را افزایش میدهند. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماريها و عوامل زمینه ساز آنها را بعنوان هدف اصلی براي کاهش 25 % مرگ و میر ناشی از بیماريهاي را تا سال 2025 تعیین کرده است. در این راستا واحد مبارزه با بیماریها کارگاه آموزشی جهت کلیه مسئولین مراکز توانبخشی ، بهزیستی و مراکز تر اعتیاد برگزار نمود تا غربالگری کلیه افراد بالای 30 سال در خصوص بیماریهای واگیر و غیر واگیر انجام گیرد .