صفحه اصلی شبکه بهداشت و درمان شهرستان اندیمشک
 
 
عنوان : سالم‌ترین روش خوردن تخم‌مرغ
کد خبر : ۳۵۳۵۷
تاريخ :
 ۱۳۹۴/۰۶/۰۱ 
ساعت : ۹:۲۸:۳۴
منبع خبر : روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان اندیمشک

در حالي که بحث خوردن يا نخوردن زرده تخم‌مرغ در بين پزشکان، ‌متخصصان تغذيه و ساير افراد در صنعت بهداشت ادامه دارد، پژوهشگراني از دانشگاه پوردو مصرف تخم‌مرغ کامل را تاييد مي‌کنند. آنها دريافته‌اند که مصرف تخم‌مرغ با سبزيجات خام موجب افزايش ارزش غذايي سبزيجات مي‌شود. اين مطالعه که در گردهمايي ساليانه متخصصان تغذيه آمريکا ارائه شد، شامل16 مرد جوان سالم بود که آموزش‌ديده بودند تا 3 نوع سالاد متفاوت يکي بدون تخم‌مرغ، دومي همراه با يک ‌و نيم تخم‌مرغ کامل نيمرو و خاگينه شده و ديگري با 3 تخم‌مرغ کامل نيمرو شده را مصرف کنند. در این بررسی مشخص شد، زماني که تخم‌مرغ بيشتري مصرف مي‌شود، افزايش تصاعدي جذب کارتنوئيد‌ها از سبزيجات را مشاهده شد که این موضوع ناشی از بخش چربي زرده میباشد.

کارتنوئيدهايي (به‌طور طبيعي پيگمان‌هاي گياهي هستند که در بدن به آنتي اکسيدان‌ها تبديل مي‌شوند) که در اين سالاد‌ها مورد استفاده قرار گرفتند، شامل بتا و آلفاکاروتن، ليکوپن، لوتئين و زيزانتين هستند. دو ماده غذايي آخر در زرده تخم‌مرغ نيز يافت مي‌شوند. سالاد‌ها با گوجه‌فرنگي، کاهو، هويج خرد شده و اسفناج درست شده بودند. در سالاد استفاده شده انواع مختلفي از سبزي‌هاي رنگارنگ وجود داشت. در این مطالعه به اينکه کدام سبزي را بخوريدباید مصرف نمود، اشاره‌اي نشده است، اما سبزي‌هاي غني از کارتنوئيد‌ها که بيشتر رنگي هستند ترجيح داده مي‌شوند.

ممکن است استفاده از 3 تخم‌مرغ در یک وعده زیاد باشد اما دو عدد تخم‌مرغ قطعا بايد مناسب باشد که میتوان تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت نيمرو يا آب‌پزشده استفاده کرد. از طرف دیگر میتوان وعده های غذايي‌ را به بخش‌هاي کوچک‌تر براي خوردن در طول روز تقسيم نمود. (مثل خوردن يک تخم‌مرغ و يک وعده سالاد کوچک براي ناهار و سپس خوردن يک تخم‌مرغ ديگر همراه کمي سالاد براي عصرانه يا شام). با وجودي که شما از هر دو روش خواص غذايي لازم را دريافت مي‌کنيد، اما مصرف سالاد در يک نوبت مي‌تواند جذب موادمغذي را افزايش دهد. البته ترکيب تخم‌مرغ و سبزيجات تنها راه دريافت خواص غذايي آنها نيست.


نمایش تعداد بازدیدها : 1445

بازگشت           چاپ چاپ          نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر
 
 
 
  • دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  • ایران - اهواز - کد پستی : 15794-61357
  • صندوق پستی : 159
  • تلفن : 60-3367543-0611
  • پست الکترونیکی : info@ajums.ac.ir
کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشد
Copyright 2014 - Ajums Web Development Group
 

DOURAN Portal V3.9.8.8

V3.9.8.8